Пристосованість Drosophila melanogaster за додавання до кормової суміші Pleurotus ostreatus - Чепрас, О. Г.; Ісакова, Л. С.; Прокоф’єва М. B.; Мірось, С. Л.; Білоконь, С. В. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2018)
Досліджено показники пристосованості Drosophila melanogaster за додавання до кормової суміші порошку з плодових тіл Pleurotus ostreatus. Встановлено, що плодючість і тривалість життя мух за умов довготривалого споживання порошку з плодових тіл P. ostreatus протягом п’яти поколінь збільшилася на 10-15 %. Аналіз плодючості залежно від віку батьків виявив однакову тенденцію до зниження показнику у старіючих мух як в контролі, так і досліді. Однак, показник плодючості за кількістю лялечок у 15-18 денних мух, що споживали збагачений порошком P. ostreatus корм, були більшими за контроль на 53%. Показано стимулюючий вплив Pleurotus ostreatus на репродуктивну активність нащадків F1.