КОРЕЛЯЦІЯ АНТРОПОМЕТРИЧНИХ ТА ЕЛЕКТРОНЕЙРОМІОГРАФІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ У ОСІБ, ТРЕНОВАНИХ ДО ФІЗИЧНОГО НАВАНТАЖЕННЯ - Колосова, О. В.; Халявка, Т. О. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2018)
У тестах при використанні методу Н-рефлексометрії у здорових тренованих осіб (вік 18–29 років) визначали антропометричні (АМ) та електронейроміографічні (ЕНМГ) показники. Виявлено наявність кореляції АМ та ЕНМГ-параметрів різної спрямованості у чоловіків та жінок, що свідчить про гендерні особливості прояву адаптаційних реакцій нервової та м’язової систем до фізичного навантаження.