КЛАСТЕРНО -КОРЕЛЯЦІЙНИЙ АНАЛІ З ПОПУЛЯЦІЙ РЕКОМБІНАНТНИХ ЛІНІЙ І ГІБРИДІВ КУКУРУДЗИ НА ОСНОВІ SSR-ПЛР - Букрєєва, Н. І.; Бєлоусов, А. О.; Сиволап, Ю. М. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2011)
Здійснено SSR-ПЛР аналіз поліморфізму вихідних ліній ГК 26 і Мо 17 та ліній-тестерів Од 221 МВ, Од 308 МВ і Од 329. Генотиповано популяції рекомбінантних інбредних ліній (РІЛ) (ГК 26 ½ Мо 17) F4, F6 за поліморфними локусами. Проведено кластерний та кореляційний аналізи популяцій РІЛ та визначена кореляційна залежність між генетичною дистанцією і рівнем продуктивності гібридів. Визначено алельний склад мікросателітних локусів вихідних ліній, ліній-тестерів, кращих тестерних гібридів та побудовано їх генетичні формули. Показано рівень гетерозису кращих гібридів, отриманих з використанням маркерного добору.