Мікросателітні маркери в дослідженні генетичного різноманіття ліній та гібридів соняшника - Солоденко, А. Є. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2011)
Встановлені алельні характеристики 28 гібридів, наведених в Реєстрах сортів рослин України 2006–2008 рр., та 13 інбредних ліній соняшника за 11 мікросателітними локусами. Виявлено незначний рівень генетичного різноманіття досліджених інбредних ліній соняшника української селекції: в середньому 3 алеля на мікросателітний локус, індекс поліморфності дорівнює 0,48. З двадцяти восьми досліджених гібридів для двадцяти чотирьох виявлені унікальні сполучення алелів.