ГЕРБАРІЙ ОНУ (MSUD). ПОЯВА ІНВАЗІЙНИХ ВИДІВ РОСЛИН В ОДЕСЬКОМУ ПОВІТІ ТА В МІСТІ ОДЕСI - Бондаренко, О. Ю.; Коваленко, С. Г.; Васильєва, Т. В. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2009)
Проаналізовано чотири гербарні колекції, які є частиною гербарію Одеського національного університету (MSUD). В них представлені 22 види рослин з 19 родів та 8 родин, які зараз є інвазійно активними. Найстаріші збори Descurainia sophia и Capsella bursa-pastoris датуються 1872, а Raphanus raphanistrum — 1874 роком. Найбільша кількість інвазійних видів представлена у колекції П.Є.Куліка.