СТАТЕВИЙ СКЛАД ТА РОЗМНОЖЕННЯ СКОРПЕНИ SCORPAENA PORCUS L. В ПРИБЕРЕЖНИХ ВОДАХ ОСТРОВА ЗМІЇНИЙ - Снігірьов, С. М.; Заморов, В. В. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2009)
Нерест скорпени в акваторії острова Зміїний проходить в теплу пору року з червня по вересень, досягаючи пікових значень в період гідрологічного літа (серпень — вересень). В цей час в уловах домінують самці. Абсолютна індивідуальна плодючість скорпени складає від 19550 до 346400 ікринок.