ЕКСПРЕСІЯ КАРБОКСИЕСТЕРАЗ В ОНТОГЕНЕЗІ КОМАРИКА ГРИБНОГО BRADYSIA PILISTRIATA - Андрієвський, О. М.; Непомяща, Н. М. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2019)
Методами електрофорезу та комп’ютерної денситометрії вивчали різноманітність та експресію молекулярних форм карбоксиестераз на окремих стадіях онтогенетичного розвитку комарика грибного Bradysia pilistriata Frey. Вперше показано кількісні зміни в системі естеролітичних ферментів в онтогенезі одного з головних шкідників їстівних грибів. Встановлено, що максимум типів молекулярних форм карбоксиестераз та рівня їх експресивності співпадає зі стадією личинки.