РЕГУЛЯЦІЯ АКТИВНОСТІ КАРБОКСИПЕПТИДАЗИ А ЕНДОМЕТРІЯ ЖІНОК ДЕЯКИМИ ІНГІБІТОРАМИ ТА АКТИВАТОРАМИ - Вовчук, І. Л. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2019)
Дослідження впливу інгібіторів та активаторів на активність препаратів карбоксипептидази А тканини ендометрію, неураженого пухлинним процесом, та пухлинної тканини ендометрію показало, що каталітична функція цього ферменту здійснюється з участтю гідроксильних груп серину, карбоксильної групи аспарагинової кислоти та тіолової групи цистеїну. Виявлені відмінності в реакції ферментів з пухлинної тканини та ендометрію, неураженого пухлинним процесом, на присутність інгібіторів та активаторів.