ВОДОРОСТІ РІЧКИ ВЕЛИКИЙ КУЯЛЬНИК - Герасим’юк, В. П.; Шихалєєва, Г. М.; Еннан, А. А.; Кабінець, С. К.; Кірюшкіна, Г. М. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2019)
Досліджено видовий склад малої річки Великий Куяльник (2004–2007). Виявлено 111 видів, які відносяться до шести відділів: Bacillariophyta (79 видів), Cyanophyta (16), Chlorophyta (10), Euglenophyta (4), Chrysophyta (1) і Charophyta (1). Мікро- і макрофітобентос цієї водойми досліджувалися вперше. На підставі результатів гідрохімічних та гідробіологічних досліджень дана екологічна оцінка стану водойми.