ПОЛІМОРФІЗМ КЛІТИН ЧОЛОВІЧИХ ГЕНЕРАТИВНИХ СТРУКТУР ПШЕНИЦІ, ЖИТА ТА ЇХ ГІБРИДІВ F1 ЗА КІЛЬКІСТЮ ЯДЕРЕЦЬ НА РІЗНИХ СТАДІЯХ МІКРОСПОРОГЕНЕЗУ - Трочинська, Т. Г. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2019)
У клітинах чоловічих генеративних структур п’яти сортів м’якої озимої пшениці, озимого жита та їх гібридів F1 досліджували кількість ядерець в ядрах на п’яти етапах мікроспорогенезу. Виявлені суттєві видоспецифічні та сортоспецифічні відмінності за досліджуваним каріометричним показником.