МОЖЛИВІСТЬ ВИКОРИСТАННЯ МІКРОСАТЕЛІТНИХ МАРКЕРІВ ПШЕНИЦІ В ПЛР-АНАЛІЗІ ГЕНОМУ AEGILOPS CYLINDRICA HOST - Мутерко, О. Ф.; Галаєв, О. В. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Визначалась можливість використання мікросателітних (МС) маркерів пшениці в ПЛР-аналізі геному Aegilops cylindrica Host. Протестовано 20 пар праймерів до 27 МС локусів пшениці на 23 лініях егілопсу. Виявлено 17 пар праймерів, за якими вдається отримати продукти ампліфікації в геномі егілопсу. За продуктами ампліфікації восьми з них вдалося виявити поліморфізм серед досліджуваних ліній. Обговорюється можливість використання мікросателітних маркерів пшениці для аналізу геному Ае. cylindrica.