НЕПРЯМІ ОЦІНКИ СМЕРТНОСТІ І ВИЖИВАНОСТІ МІДІЙ ПІВНІЧНО-ЗАХІДНОЇ ЧАСТИНИ ЧОРНОГО МОРЯ - Стадніченко, С. В. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Для виявлення смертності і виживаності мідії Mytilus galloprovincialis в поселеннях в північно-західній частині Чорного моря можна використовувати PZB-коефіцієнт, що розраховується за стандартними гідробіологічними характеристиками — біомасі та середній маси однієї особини.