ЕЛЕКТРОЕНЦЕФАЛОГРАФІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ РИТМІЧНОЇ СЛУХО-МОТОРНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ЛЮДИНИ (за даними аналізу а- і 0-діапазонів електроенцефалограми) - Моренко, А. Г. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
У дослідженнях взяли участь 30 здорових і праворуких чоловіків і жінок 17—21 років. Оцінювали спектральну щільність потужності а- і 0-ритмів електроенцефалограми під час ритмічної слухо-моторної діяльності досліджуваних. Виконання слухо-моторної діяльності в обох статевих групах характеризується значимим зниженням спектральної щільності потужності а- і 0-ритмів у корі головного мозку, порівняно зі станом функціонального спокою. Активаційні процеси є виразнішими у лівій півкулі. У жінок установлюються менші значення та більша генералізованість динамічних змін у просторовому розподілі спектральної щільності потужності a-ритму, ніж у чоловіків.