ДНК-ТЕХНОЛОГІЇ В ДОСЛІДЖЕННІ ГЕНОМУ СОРГО - Шевчук, Г. Ю.; Кожухова, Н. Е.; Сиволап, Ю. М. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Сучасні біотехнології, що базуються на дослідженні молекулярно-генетичного поліморфізму, підвищують ефективність традиційної селекції рослин. Аналіз між- та внутрішньовидової різноманітності за допомогою молекулярних маркерів дозволив встановити високий рівень поліморфізму як серед видів сорго та сорізу (96,2%), так і в межах всієї вибірки (99%), що свідчить про широку мінливість досліджуваних видів. Кластеризація генотипів відповідає їх видовій належності. Для кожного генотипу отримано індивідуальний набір алелів, що дозволило скласти генетичні формули ліній.