ВМІСТ МАЛОНОВОГО ДІАЛЬДЕГІДУ В ТКАНИНАХ МІДІЙ MYTILUS GALLOPROVINCIALIS В ПРИСУТНОСТІ ІОНІВ РТУТІ ТА КАДМІЮ В СЕРЕДОВИЩІ - Будняк, О. К.; Захарієва, 3. Є.; Федорко, Н.Л.; Запорожченко, О. В. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Вивчена дія солей кадмію та ртуті на накопичення малонового діальдегіду в органах чорноморських мідій Mytilusgalloprovincialis. Встановлено, що органи мідій розрізняються як вмістом МДА, так і його розподілом в різних субклітинних фракціях. Виявлено, що присутність солей важких металів у морській воді призводить до підвищення вмісту МДА в органах мідій і істотно не змінює його розподіл між субклітинними фракціями.