ВПЛИВ ВІТАМІНУ В6 НА АКТИВНІСТЬ АЛКОГОЛЬДЕГІДРОГЕНАЗИ В ОРГАНАХ ЩУРІВ - Захарієва, 3. Є.; Федорко, Н. Л.; Чернадчук, С. С.; Петров, С. А. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Встановлено збільшення активності АДГ в тканинах щурів після ін’єкції вітаміну В6. Цей ефект не залежить від природи використаного в якості субстрату спирту. Обговорюється можливий механізм стимулюючої дії піридоксину на тканинну алкогольдегідрогеназу.