BПЛИB ПАЛІВ НА ЗМІНУ ЕКОТОПІЧНИХ ХАРАКТЕРИСТИК СТЕПОВИХ ЗАПОВІДНИКІВ УКРАЇНИ - Лисенко, Г. М. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
На основі методу синфітоіндикації розраховані величини ряду екологічних факторів (кліматичних та едафічних), що характеризують екотопи низки степових заповідників, України до та після спонтанних степових пожеж. Відмічена різна силу впливу для різних типологічних варіантів степів, проте напрямок змін завжди був протилежний напрямку автогенної сукцесії.