СТРУКТУРНО-ФУНКЦІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ КРОНОВОГО ПРОСТОРУ ЗЕЛЕНОЇ ВОДОРОСТІ БРИОПСИСУ (BRYOPSISHYPNOIDES LAMOUR), ЧОРНЕ МОРЕ - Празукін, О. В. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Розглянута структурно-функціональна організація крони слані бріопсису гіпноподібного (Bryopsis hypnoides Lamour). Основна маса рослини (63%) зосереджена поблизу верхньої межі кронового простору, тобто в умовах найкращого забезпечення ФАР. З глибиною крони інтенсивність фотосинтезу елементів рослини падає експоненціально.