ІДЕНТИФІКАЦІЯ ТА ПАСПОРТИЗАЦІЯ ГЕНОТИПІВ ВИНОГРАДУ ЗА ДОПОМОГОЮ ДНК-МАРКЕРІВ - Бочарова, В. Р.; Тулаева, М. І.; Мулюкіна, Н. А.; Ковальова, І. А. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Проведено молекулярно-генетичний аналіз сортів винограду Піфос та Рубін таїровський, а також клонів підщепного сорту Berlandieri x Riparia Кобер 5ББ, за допомогою молекулярних маркерів. Виявлено унікальний алельний профіль для кожного генотипу досліджуваних сортів і клонів. Детальна характеристика генотипів рослин надає можливість ідентифікувати кожний з них для створення паспорту.