ВПЛИВ КОЛХІЦИНУ НА РАННІ СТАДІЇ РОЗВИТКУ ТА ПРОДУКТИВНІСТЬ РОСЛИН ЯЧМЕНЮ С1-ПОКОЛІННЯ - Кедік, Р. І.; Топтіков, В. А.; Дьяченко, Л. Ф.; Тоцький, В. М. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Обробка насінин ячменю колхіцином призводить до зниження життєздатності рослин та погіршення багатьох показників продуктивності. Змінюється також ступінь варіювання досліджуваних кількісних ознак: коефіцієнти варіації показників у дослідних рослин зростають. Середньостатистичні значення досліджуваних показників рослин лінії відхиляються від контролю меншою мірою, ніж значення показників у дослідах з рослинами сорту.