РОЗПОВСЮДЖЕННЯ ТОЛІХЕТИ TEREBELLIDESSTROEMISARS, 1861 (POLYCHAETA, TRICHOBRANCHIIDAE)У КЕРЧЕНСЬКОМУ ПЕРЕДПРОТОЧЧІ ЧОРНОГО МОРЯ - Терентьєв, О. С. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Terebellides stroemi у районі Керченського передпроточчя Чорного моря найчастіше зустрічається на ділянці південніше Керченського півострова та в глибоководній південно-східній частині Керченського передпроточчя. Уздовж Таманського узбережжя, у центральній і глибоководній північно-західній частинах зустрічається рідше. Звичайно знаходиться на глибині понад 20 м, але найчастіше зустрічається на глибині 70 м. Оптимальним для мешкання ґрунтом є мул. Цілком спринятливим є і піщанистий мул. Уникає піску. Не уникає ракуші, змуленої ракуші та фазеолінового мулу, однак чисельність і біомаса тут значно нижчі, ніж на мулах або мулистому піску. Характерний груповий тип розповсюдження. Найбільші групи спостерігаються на мулах.