СИСТЕМА КАРБОКСИЕСТЕРАЗ DROSOPHILA MELANOGASTER В ОНТОГЕНЕЗІ - Андрієвський, О. М.; Кучеров, В. О.; Тоцький, В. М. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Методом специфічного гістохімічного забарвлення гелевих блоків після електрофорезу з наступною комп’ютерною денситометрією вивчали кількісні та якісні зміни ферментів підпідкласу гідролаз ефірів карбонових кислот в онтогенезі дрозофіли. Виявлено молекулярний поліморфізм естераз на стадіях ембріонального та постембріонального розвитку плодової мушки. Встановлено залежність молекулярних форм різноманітних естераз та інтенсивності їх прояву на електрофореграммах від фази онтогенезу.