ФЛОРИСТИЧНА ЦІННІСТЬ ЛАНДШАФТНОГО ЗАКАЗНИКА "БЕРЕЗІВСЬКИЙ" - Попова, О. М.; Бальчева, Г. П. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
У заказнику "Березівський" знайдено 421 вид судинних рослин з 264 родів та 69 родин. З них 18 видів підлягають охороні: один включено до Європейського Червоного списку, один — до Конвенції CITES, чотири — до Червоної книги України, 14 охороняються в Одеській області. Флора заказника багата на корисні рослини. Незважаючи на значну долю адвентивних видів, заказник характеризується значною флористичною цінністю.