ЗООБЕНТОС ОЗЕРА КАГУЛ. ЧИСЕЛЬНІСТЬ ТА БІОМАСА - Джуртубаев, М. М.; Заморов, В. В. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
З’ясована кількісна характеристика зообентосу озера Кагул. Значення чисельності і біомаси зменшуються від верхів’я до низов’я озера. Чисельність зообентосу досягає 2000 екз./м2 та більше, біомаса — до 42,2 г/м2. Найбільший вклад у чисельність бентосу вносять олігохети та личинки комах, в біомасу — молюски.