ПРИСТОСОВАНІСТЬ DROSOPHILA MELANOGASTER ЗА ДОДАВАННЯ В КОРМ МЕЛАНІНУ - Хаустова, Н. Д.; Колесник, О. О.; Філіпова, Т. О.; Галкін, Б. М. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
З метою встановлення впливу меланіну на пристосованість дрозофіли аналізували мух, культивованих на середовищі з додаванням препарату, визначаючи плодючість і життєздатність особин в стандартних та екстремальних (голодування, старіння) умовах. Отримані результати свідчать про стреспротекторну та геропротекторну дію меланіну.