ПРО ПОШИРЕННЯ TENTHREDINIDAE HYMENOPTERA, INSECTA У РІЗНИХ ЕКОТОНАХ УКРАЇНСЬКИХ КАРПАТ - Заброда , В. В.; Сіренко , А. Г. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Метою проведеної роботи було дослідження Tenthredinidae найтиповіших екотонів Українських Карпат. За допомогою загально прийнятих методів зоологічних досліджень встановлено видові комплекси Tenthredinidae різних екотонів регіону. Визначені фауністичні відстані для Tenthredinidae різних екотонів даного регіону з використанням критерію Жаккара. Найбільшим видовим багатством відрізнявся екотон гірських прирічкових луків хвойних лісів. Найспорідненішими за видовими комплексами Tenthredinidae виявились екотони рівнинних прирічкових лук і рівнинних лісових лук мішаних лісів.