ВИВЧЕННЯ ЗРАЗКІВ ОЗИМОЇ М’ЯКОЇ ПШЕНИЦІ З ВИКОРИСТАННЯМ БІОТЕХНОЛОГІЧНИХ ТА ФІТОПАТОАОГІЧНИХ МЕТОДІВ З МЕТОЮ СТВОРЕННЯ ГІБРИДІВ, СТІЙКИХ ДО ЗБУДНИКА БУРОЇ ЛИСТОВОЇ ІРЖІ PUCCINIA.RECONDITA.ROB. EX DESMLI SP. TRITICI) - Залогіна , М. А.; Ігнатова, С. О. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Вивчали стійкість ліній та сортів озимої м’якої пшениці до найбільш розповсюджених на півдні України рас гриба Риссіпіа recondita Rob. ex Desm f. sp. tritici. Відібрані зразки досліджували на ознаку чутливості в умовах культури пиляків. Лінії озимої м’якої пшениці 1/74-91 і 5/20-91, отримані після міжвидової гібридизації з Aegilops cylindrica, по показниках андрогенезу в культурі пиляків in vitro поступаються сортам Селянка й Повага, але випереджають сорти Ніконія, Фантазія й Одеська напівкарликова.