КАТАБОЛІЗМ [1-14С]-а-КЕТОКИСЛОТ У ТРАВНІЙ СИСТЕМІ ЩУРІВ - Петросян, А. Л.; Розанов , А. Я.; Запорожченко, О. В.; Петров, С. А. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
[1-14С]-а-кетоглутарат у слизовій оболонці шлунково-кишкового тракту та печінки щурів декарбоксилюється до 14СО2 з більшою інтенсивністю, ніж [1-14С]-піруват та [1-14С]-а-кетоізокапронат; зі збільшенням концентрації міченого субстрату швидкість цього процесу зростає.