МІКОЦЕНОЗ ФІЛОСФЕРИ ШПИЛЬКОВИХ І ЗЛАКІВ У БОТАНІЧНОМУ САДУ ОНУ ІМ. І. І. МЕЧНИКОВА - Слюсаренко , О. М.; Кривицька , Т. М.; Єрмолаєва , О. Ю.; Немерцалова, С. В. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Проведено вивчення комплексу мікроміцетів філосфери шпилькових і газонних злаків на території Ботанічного саду Одеського національного університету ім. І. І. Мечникова. Показано, що популяції грибів на двох видах злаків і двох видах шпилькових різняться за коефіцієнтами оліготрофності. На злакових травах виявлено фітопатогенні види, але при візуальному фітосанітарному обстеженні ознак хвороб на рослинах не спостерігалося.