ПРИСТОСОВАНІСТЬ МУТАНТІВ CN I VG DROSOPHILA MELANOGASTER В ДИНАМІЦІ ЗАМІЩЕННЯ ЇХ ГЕНОТИПІВ - Білоконь , С. В. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Вивчали пристосованість і ген-ензимну систему АДГ у мутантів сп і vg, що розрізняються за алельним контролем ферменту. Для виявлення ролі маркерних мутацій у формуванні досліджуваних ознак Drosophila melanogaster провадили насичення генотипів мутантів cn(Adhs) і vg(AdhF) генами мух дикого типу C-S(Adhs) і D(AdhF). Аналіз нащадків бекросів у 5-му, 10-му, 15-му і 20-му поколіннях насичуючих схрещувань показав вплив як маркерних мутацій, так і генотипу в цілому на функціональну активність АДГ і пристосованість дрозофіли.