ПОРІВНЯЛЬНИЙ АНАЛІЗ ПОКАЗНИКІВ АНТИПОДАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ HORDEUM BULBOSUM L. (2п = 28) І СОРТІВ ДВОРЯДНОГО ЯЧМЕНЮ - Шестопал , О. Л.; Бланковська, Т. П. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Проведено порівняльне дослідження кількості та каріометричних показників клітин антипод дикого бульбозного ячменю та сортів дворядного ячменю. Виявлено, що показники антиподального комплексу Н. bulbosum L. (кількість клітин антипод, середній і сумарний об’єм ядер і ядерець) майже співпадають із такими у сортів культурного ячменю. Генотипові особливості будови антиподального комплексу ячменю не залежать від статусу рослин - культурного чи дикорослого.