ВПЛИВ ТІЛОРОНУ НА ФУНКЦІОНАЛЬНУ АКТИВНІСТЬ МАКРОФАГІВ IN VITRO В НОРМІ ТА ЗА ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОГО АЛЕРГІЧНОГО ЕНЦЕФАЛОМІЄЛІТУ - Галкін , Б. М.; Степанова, Т. Ю.; Крилова, К. Д. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Досліджено вплив тілорону на активність макрофагів здорових мишей та мишей з експериментальним алергічним енцефаломієлітом (ЕАЕ) in vitro. Показано, що препарат пригнічує in vitro активність катепсину D у перитонеальних макрофагах, але не змінює здатність цих клітин відновлювати нітросиній тетразолій (НСТ). На досліджувані показники у селезінкових макрофагах препарат чинить різноспрямовану дію. Встановлено, що тілорон відновлює до норми активність макрофагів черевної порожнини у НСТ-тесті та активність катепсину D в макрофагах селезінки - показники, які знижуються на тлі ЕАЕ.