АКТИВНІСТЬ ЛАКТАТДЕГІДРОГЕНАЗИ, МАЛАТДЕГІДРОГЕНАЗИ І АЛКОГОЛЬДЕГІДРОГЕНАЗИ В ТКАНИНАХ ЩУРІВ ЗА ВВЕДЕННЯ НІКОТИНОВОЇ КИСЛОТИ - Кокошкіна, О. О.; Запорожченко, О. В. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Досліжували активність лактатдегідрогенази, малатдегідрогенази і алкогольдегідрогенази в крові, печінці, нирках, мозку і тонкому кишечнику щурів після ЗО, 60, 120, 240 хв, 24 годин, 3 і 15 діб після внутрішньом’язового введення нікотинової кислоти в дозі 10 мг/кг ваги тварини. Активність дослі джуваних ферментів змінювалась в тканинах щурів по- різному в залежності від часу після введення нікотинової кислоти.