БІОЛОГІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ БАКТЕРІЙ—ДЕСТРУКТОРІВ ПОВЕРХНЕВО-АКТИВНИХ РЕЧОВИН - Джуртубаєва, Л. О. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Досліджено біологічні властивості чотирьох штамів бактерій, виділених із стічних вод і віднесених до виду Р. aeruginosa. Найбільш активні штами виявили здатність до деструкції на 96 % детергента „Лотос” в концентрації 300 мг/л. Одержані результати свідчать про перспективність застосування цих бактерій в екологічних технологіях.