ЛАНДШАФТИ БЕССАРАБІЇ: 1. ІСТОРІЯ ВИВЧЕННЯ ФЛОРИ - Васильєва, Т. В.; Коваленко, С. Г. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Розглядаються особливості та характерні риси флори Бессарабії початку XX сторіччя, наведено її систематичний аналіз та флористична різноманітність різних ландшафтів. Роботи дослідників того часу вказують на наявність 1417 видів вищих рослин (у сучасному таксономічному розумінні), притаманних цій флорі. Найбагатішою була флора антропогенно порушених ландшафтів. Всі ці дані порівнюються з результатами сучасних флористичних досліджень тих же екотопів.