БІОМОРФОЛОГІЧНИЙ АНАЛІЗ ПРЕДСТАВНИКІВ ФЛОРИ РОДИНИ UMONIACEAE ПІВНІЧНОГО ПРИСИВАШШЯ - Павлов , В. В. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Складено список видів родини Limoniaceae. Для кожного виду наводяться: ареал, біоморфологічна та екологічна характеристика. В результаті досліджень виділено: одну симподіально-напіврозеткову модель пагоноутворення, дві ритмологічні групи та дві групи життєвих форм.