СТІЙКІСТЬ МОРСЬКИХ ГЕТЕРОТРОФНИХ БАКТЕРІЙ ДО ІОНІВ ВАЖКИХ МЕТАЛІВ ЗА УМОВ ЇХ ЗБЕРЕЖЕННЯ - Іваниця , В. О.; Бухтіяров, А. Є. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
З’ясовано, що рівень стійкості до Hg2+ і Cd2+ гетеротрофних морських бактерій, ізольованих із вод Одеського прибережжя, суттєво (на 50-92%) зменшується за умов збереження протягом 12 місяців. Рівень стійкості до РЬ2+ впродовж усього терміну дослідження змінився незначно.