КОРЕКЦІЯ ВМІСТУ НІКОТИНАМІДНИХ КОФЕРМЕНТІ У ТКАНИНАХ КРОЛІВ З ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОЮ КАТАРАКТОЮ - Коломійчук, С. Г. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Кролів щоденно опромінювали світлом дугової ртутно-вольфрамової лампи (350-1150 нм, густина світлового потоку 30 мВт/см) на протязі 23 тижнів. Виявлено зниження вмісту нікотинамідних коферментів у крові, печінці і кришталику кролів. Внутрішньом’язове та інсталяційне введення комплексного вітамінного препарату, який містить також і мікроелементи, викликало підвищення вмісту відновлених нікотинамідних коферментів у досліджуваних тканинах.