ЦИТОМЕТРИЧНЕ ВИВЧЕННЯ РОЗВИТКУ ЗИГОТИ У ЖИТА - Кириленко , Н. А. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Проведено вимірювання морфологічних параметрів клітини, ядра та ядерець, визначена величина ядерно-ядерцевих співвідношень за дозрівання зиготи у жита. Виявлено, що об’єми клітини, ядра та ядерець у період дозрівання зиготи коливаються. Криві, які відбивають процентне співвідношення цих об’ємів до відповідного об’єму яйцеклітини у жита, двовершинні.