ЦИТОГЕНЕТИЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ У ВИРІШЕННІ ПРОБЛЕМ РЕПРОДУКЦІЇ ЛЮДИНИ - Муравйова , О. А.; Боброва , В. М. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Наведено огляд літератури про роль хромосомних аномалій у пренатальній загибелі ембріонів та плодів у людини, а також про вплив зазначених аномалій на вагітність та репродукційну здатність. Відзначена роль сучасних цитогенетичних досліджень у вирішенні проблем репродукції. Припускається значна роль гетерохроматинових районів хромосом у виникненні хромосомних та геномних мутацій.