ПОПЕРЕДНІЙ ОПИС КОЛЕКЦІЇ ЖУКІВ І. Б. БЕРТОЛЬДІ (ПОВІДОМЛЕННЯ ДРУГЕ) - Севастьянов , В. Д. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Описується невідома науці частина колекціїжуків І. Б. Бертольді. Колекція складається з представників 49 родин та більше 200 родів комах, які мешкали в регіонах, державах та містах Середземномор’я, Західної Європи, України, Молдавії, Фінляндії, а також окремих географічних пунктах Бразилії та Мексики. Колекція зберігається на кафедрі зоології Одеського національного університету.