ОНТОГЕНЕТИЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ЕКСПРЕСІЇ КАРБОКСИЕСТЕРАЗ У DROSOPHILA MELANOGASTER - Андрієвський, О. М.; Кучеров, В. О.; Тоцький, В. М.; Деркач, К. В. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Використовуючи метод комп’ютерної денситометрії, проводили порівняльний якісно-кількісний аналіз експресії карбоксиестераз в онтогенезі дрозофіли після їх електрофоретичного поділу в поліакриламідному гелі і прояву активності стосовно складних ефірів нижчих та вищих карбонових кислот. Встановлено, що максимум експресії нафтилацетазної активності співпадає з імагінальною фазою розвитку плодової мухи, тоді як пік активності ліпаз виявляється на стадії лялечки. З’ясовано генетично залежні індивідуальні та статеві відмінності прояву активності карбоксиестераз у репродуктивно-здатних особин дрозофіли. Наведено популяційно-статистичні показники рівня експресії карбоксиестераз в онтогенезі лабораторної лінії дрозофіли дикого типу.