РЕЗУЛЬТАТИ ІНВЕНТАРИЗАЦІЇ ПРИРОДНОЗАПОВІДНОГО ФОНДУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ. II. ЗАКАЗНИКИ МІСЦЕВОГО ЗНАЧЕННЯ - Стойловський , В. П.; Попова, О. М. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
У праці наведено аналіз стану природно-заповідного фонду (ПЗФ) Одеської області з категорії "заказники місцевого значення". На підставі експедиційних польових досліджень з’ясовано просторове розміщення заповідних об’єктів та зроблена оцінка стану флористичної та фауністичної різноманітності. Особлива увага надається видам рослин та тварин, які охороняються в рамках національних та міжнародних природоохоронних документів.