ПОЛІМОРФІЗМ СТРУКТУРНИХ ЕЛЕМЕНТІВ СИГНАЛЬНИХ ПОСЛІДОВНОСТЕЙ РЕКОМБІНАЦІЇ ГЕНІВ ІМУНОГЛОБУЛІНІВ І Т-КЛІТИННИХ РЕЦЕПТОРІВ ЛЮДИНИ - Губський , А. Ю.; Жук , О. В. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Встановлена структура 547 сигнальних послідовностей рекомбінації трьох генів імуноглобулінів і чотирьох генів Т-клітинних рецепторів людини. Нуклеотидний склад 50 % гептамерів і 89 % наномерів не відповідає канонічним послідовностям CACAGTG і АСАААААСС. Тільки 84 % RSS містять 12- або 23- нуклеотидні спейсери. Структура послідовностей рекомбінації імуноглобулінів менш поліморфна, чим Т-клітинних рецепторів.