ЕФЕКТИВНІСТЬ РОЗМНОЖЕННЯ ТА КОМПОНЕНТИ ПРИСТОСОВАНОСТІ МУТАНТІВ VG І CN VG DROSOPHILA MELANOGASTER - Хаустова H. Д.; Білоконь C. В.; Тоцький В. M.; Сургучова, І. В. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Вивчали вплив маркерних мутацій cn і vg на пристосованість Drosophila melanogaster. Встановили негативну дію мутації vg на ефективність розмноження мух, що проявляється в поступовій елімінації мутантних гомозигот у штучних популяціях дрозофіли. Сполучення в генотипі мутантів vg маркерної мутації з мутацією сn призвело до підвищення пристосованості за основними показниками, крім стійкості до голодування.