АДАПТИВНЕ ЗНАЧЕННЯ ЩІЛЬНОСТІ ПОПУЛЯЦІЇ В ЖИТТЄВОМУ ЦИКЛІ ГІЛЛЯСТОВУСИХ РАКОПОДІБНИХ - Дятлов, С. Е.; Кошелев, А. В.; Петросян, А. Г. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2022)
Наведено результати лабораторних досліджень і польових спостережень впливу фактора щільності популяції на зміну способу розмноження гіллястовусих ракоподібних, що живуть у водоймах різних типів. Доведено роль фактора підвищеної щільності популяції в індукції гамогенезу у поліциклічних видів з астатичних водойм.