ПАМ’ЯТІ ДОКТОРА БІОЛОГІЧНИХ НАУК, ПРОФЕСОРА СВІТЛАНИ ОЛЕКСАНДРІВНИ ІГНАТОВОЇ - Замбріборщ, І. С.; Шестопал, О. Л.; Чекалова, М. С.; Афіногенов, О. А. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2024)
Висвітлено життєвий шлях та наукові здобутки С. О. Ігнатової – випускниці Одеського державного університету, видатної вченої, доктора біологічних наук, професорки, однієї із засновників методів біотехнології в селекції сільськогосподарських рослин на теренах колишнього СРСР. Особливу увагу приділено розвитку біотехнологічних досліджень в лабораторії культури тканин Селекційного-генетичного інституту в Одесі. Представлені результати її наукової, педагогічної та літературної діяльності.