МІКРОСАТЕЛІТНІ МАРКЕРИ ГЕНІВ СТІЙКОСТІ СОНЯШНИКА ДО НЕСПРАВЖНЬОЇ БОРОШНИСТОЇ РОСИ - Солоденко, А. Є.; Сиволап, Ю. М. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2014)
Проведено генотипування 13 ліній-диференціаторів стійкості соняшника до несправжньої борошнистої роси за 34 мікросателітними локусами, локалізованими на 1, 8 та 13 групах зчеплення генетичної карти соняшника в межах 10 сМ від кластерів генів Pl. Проаналізована ефективність низки маркерів, запропонованих іншими дослідниками для ідентифікації генів Pl6, Pl8, Pl13, PlARG. За локусами ORS509, ORS610, ORS1182, ORS1039 визначені маркерні алелі гена PlARG. Виявлені алелі, які можуть бути корисними в якості маркерів генетичного матеріалу певних ліній, які залучаються в селекційні схеми зі створення стійких форм соняшника.