ЕКОЛОГО-ГЕОГРАФІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ЛІХЕНОБІОТИ СТЕПОВОЇ ЗОНИ ПІВДЕННОГО ЗАХОДУ УКРАЇНИ - Назарчук, Ю. С. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2012)
Встановлені закономірності географічного поширення лишайників степової зони південного заходу України. Показано, що ліхенобіота розподіляється за 7 еколого-географічними групами: мультизональною, аридною, неморальною, бореальною, океанічною, монтанною та аркто-альпійською. Обговорюються особливості різних еколого-географічних груп видів.