МІКРОСКОПІЧНІ ВОДОРОСТІ ОДЕСЬКИХ ПОЛІВ ФІЛЬТРАЦІЇ - Герасим’юк, В. П.; Герасим’юк, Н. В. (Вісник Одеського національного університету. Біологія, 2013)
Досліджено видовий склад мікроскопічних водоростей Одеських полів фільтрації. На протязі 2011–2012 рр. на 8 станціях цих водойм виявлено 69 видів водоростей, які належать до 5 відділів: Bacillariophyta (59 видів), Cyanophyta (6), Chlorophyta (2), Euglenophyta (1), Streptophyta (1). З них 19 видів мікрофітів було знайдено вперше.